Hieno veneilykesä 2018

 

Kesä 2018 on varmasti tarjonnut kaikille veneilijöille nautinnollisia hetkiä.

Tuulet ovat olleet mietoja, tästä toisaalta eivät ole purjehtijat pitäneet. Yöpyminen veneessä on ollut jossakin määrin tukalaa, kovien helteiden vuoksi, mutta eipähän ole ollut hyttysiä ja muita ötököitä. Sinilevät ovat olleet ennätysmäisiä ja tuo ilmiö tuntuu pahentuvan vuosi vuodelta. Vihjeenä voisin antaa, että kun levän kukinta alkaa meillä, on Viron rannikko täysin puhdas levästä. Yllätyin , kun juttelin tutun sukeltajan kanssa, kuinka syvälle levä ylettää. Kuulemma parhaimmillaan jopa 5 metrin syvyydessä on vielä läpinäkymätöntä massaa.

Törmäsin tänä kesänä henkilökohtaisesti uuteen ilmiöön merellä. Olen veneillyt itse runsaat 50 vuotta. Olen aina pitänyt itsestään selvyytenä, että merellä autetaan toista ja kannetaan huolta toisenkin puolesta. Oman veneeni moottori laski öljyt yllättäen ulos ja öljyt syttyivät tuleen Kytöstä n. 2 mailia länteen. Savun muodostus oli melkoinen. Sain kuitenkin tuurilla sammutettua öljypalon. Vaimoni ja koirat olivat etukannella evakossa , koska koko vene oli todella sakeassa savussa. Kuitenkaan sunnuntai iltapäivällä yksikään vene ei pysähtynyt edes kysymään, onko joku hätä. Ohi porhallettiin komeasti. Tämähän on tietenkin rikos.

Onneksi meillä on Trossi ja merivartiat tulivat tuhatta ja sataa apuun. Kiitos heille ja Meripelastukselle asiantuntevasta avusta. Opin  itse, että ensi kesänä minulle on ainakin 3 kpl sammuttimia mukana ja asennettuna, siten, että ne saa helposti käyttöön. Toivottavasti muissakin venekerhoissa , kuin meillä asia otetaan vakavasti ja informoidaan hyvästä merenkulkutavasta.

Uutena ilmiönä on Otsolahteen tulleet vesijetit. Osalta kuljettajista puuttuu ilmeisesti kokonaan käytöstavat satamassa. Veneiden välissä keulitaan ja aiheutetaan isoja aaltoja ja veneet hakkaavat laituriin ja toisiaan vasten.

Kysyinkin eräältä vesijetti kuskilta, mitä hän tykkäisi, mikäli hakkaisin hänen jettiään vasaralla. Ei kuulemma tykkäisi. Samalla hän oivalsi, kun näki veneiden heiluvan laitureissa, mitä oli tehnyt. Pyysi reilusti anteeksi ja lupasi, ettei homma toistu.

Kaikki kerholaiset saavat kotiin mielipidetiedustelun. Kerhomme on kasvanut parin viime vuoden aikana merkittävästi. Nyt viimeistään on aika paaluttaa tuntoja jäsenistössä, jotta voimme kehittää kerhoa jäsenistön toivomalla tavalla. Meitä on jo lähes 300 jäsentä, joten monenlaista kehittämisideaa varmaankin saadaan .

Pian on lauantai  25.8. 2018. Juhlimme Espoon 3. vanhimman venekerhon 55-vuotispäiviä . Meillä on  kokopäivän yleisölle tapahtumia ja nähtävää. mm. urheiluaitoklubi tuo autoja näytille eli Ferraria ; Maseratia jne. Lisäksi pelastuslaitos tulee paloauton kanssa ihastuttamaan lapsia ja äitejä 😊. Meripelastusseura esittelee kalustoaan ja toimintaansa.

Cafe Otsolahti on illalla pyhitetty kerholaisille ja koko terassi katettu teltalla. Meille esiintyy huikea Sakari Kukon orkesteri Skarab. Tiedossaon huikeaa musisointia ja tietenkin mukavia juttutuokioita kerholaisten kesken . Sitähän voidaan laittaa myös jalalla koreasti hyvän musiikin tahdissa.

Nähdään taas !! 😊