Tämä on ensimmäinen blogi , jota elämässäni kirjoitan.

Pari sanaa itsestäni. Olen syntynyt Tapiolan kylään vuonna 1955 , noin 400 metrin päähän Otsolahdestaja asunut ja käynyt kouluni  kulmilla. Veneilyssä DNA :ni on ollut enemmän purjehduksen, kuin moottoriveneilyn puolella. Pisin purjehdukseni on vienyt minut Islantiin ja tyttäreni otti ensimmäiset askeleensa Hangon ja Visbyyn välillä. Tuliko kehuttua jo riittävästi :)

Vuosi sitten 2017 aloitimme kerhomme saneerauksen ja saimme uuden kahvilayrittäjän Nina Backberg-Kinnusen. Lisäksi kerhomme liitettiin kaupungin viemäriverkostoon, joka oli monelle kerhon jäsennelle yllätys. Ei siksi , että että se tapahtui, vaan koska harva tiesi, että loka-auto kävi vähän väliä tyhjentemässä säiliötä. 

Vuosi 2017 oli kerholle taloudellisesti raskas, mutta kerho oli varautunut näihin investointeihin eikä lainaa tarvinnut ottaa. Iso kiitos tästä lankeaa Jorma Björkille joka usean vuoden ajan hoiti kerhon laskustusta ja muutenkin taloutta.

Vuosi 2018

Vuoden 2018 teemoina tulee olemaan ympäristö, iloisuus ja avoimuus

Tulen kirjoittelemaan ajankohtaisista asioista, jotka koskevat venekerhoa ja jäsenistöä.

Satama

Meillä on satama, joka on sijainniltaan varmasti eräs Suomen hienoimmista. Olemme itse satsanneet viime vuonna kerhorakennukseen, viemäröintiin. Lisäksi kaupunki laittoi veneiden laskuluiskan kuntoon. Tänän vuonna on ohjelmassa pukkiaitauksen rakennuksen maalaustalkoot sekä pukkiaitauksen siistiminen ja aidan valttaus. Tähän tarvitaan jäsenistöä mukaan talkoisiin. Tuskin haluamme maksaa ulkopuolisille maalauksesta. 

Satamaan tulee kaupungin toimesta pukkiaitauksen ja kerhon väliin pieni matonpesupaikka. Matonpesupaikan vedet johdetaan kerhon viemäröinnin kautta kaupungin viemäriverkkoon. Tästä hyvästä kaupunki maksaa viemäri-investoinnista 80 %, joka tarkoittaa n. 34000 € .Tämä tuloutuu kerholle vuoden 2018 kuluessa.

Viime kesänä satamassa aloitti kanoottikeskus , ja he palaavat myös ensi kesäksi .Kanoottikeskus on tehnyt 5 vuoden vuokrasopimuksen kaupungin kanssa.

Suurin haaste lähivuosina tulevat olemaan laiturit. Kaupungilla on 5,2 laiturikilometriä huollettavana, mutta käytettävänä ainoastaan n. 310 tuhatta euroa. Kaupunki onkin lähtenyt tarjoamaan venekerhoille mahdollisuutta investoida omiin laitureihin. Kivenlahden venekerho ja Soukan venekerho ovat jo lähteneet investoimaan. Kaupunki ei siis tule investoimaan enää laitureihin. Uhkakuvana näen , että jokin ulkopuolinen taho tulee ja investoi laitureihin, jolloin mennään Keilaniemen malliin, jossa hinnat nousevat pilviin. Meidänkin on tehtävä selvät suunnitelmat miten ja milloin me onnistumme tekemään investointipäätöksiä. 

Kevääseen on enää hetki , mutta kerhon kahvilahan on auki jo viikonloppuisin , siellä kiva käydä fiilistelemässä ja tapaamassa kavereita.

Kevättä odotellen

Maka Paalanen