Kevät tulee vauhdilla, vaikka ei ihan heti uskoisikaan , kun katselee Otsolahtea. Venemessutkin käytiin porukalla katsomassa. Kajonin bussi oikein nahkasisustuksella päästiin oven eteen ja pois pääsykin vaivatonta, kun sama bussi odotteli meitä oven edessä. Vaimoväki löysi paljon ostettavaa eli takkia, puseroa, pipoa jne. Miehille oli hiukan vähemmän tarjolla.  Hauska retki ja kiva henki pursusi kaikista.

Kevään merkki on myös, että venekerhon laskut tippuvat postiluukusta. Meidän kerho taitaa olla lepsuimmaista päästä karhuamisen suhteen . Tätä kirjoittaessa on maksuja , jotka erääntyivät maksuun 25.1. 2018 , yli 11000 € maksamatta. Seuraavat laskuthan lähtevät sitten lyhyellä maksuajalla ja siirtyvät sitten Svea  perintään. Olen pohtinut pitkään ja pääni puhki, miksi näin on vuodesta toiseen. Toimimme vapaaehtoisvoimin ja karhuaminen on ikävää työtä . Meitä on yli 260 jäsentä ja toiset pitävät etuoikeutenaan , että voivat työllistää seuran toimihenkilöitä aivan turhan takia. Voihan olla, että he eivät ymmärrä vaivaa , jonka aiheuttavat.  Olemme eräässä hienoimmista satamista, jota yritetään kehittää kaikkien jäsenten hyväksi. Venepaikka jonokin on tällä hetkellä yli 20 paikkaa.  Seuralla on maksuvelvoitteita kaupungille ja muille tahoille. Onneksi emme sentään joudu ottamaan lainaa, näiden erääntyneiden laskujen takia. Toivoisin , että jokainen olisi sen verran seuraan päin, että maksaisi laskut ajallaan, nehän kuitenkin tulevat samaan aikaan joka vuosi .

Ollessani koirieni kanssa kävelyllä eilen illalla , pohdin, että olisiko meidän mentävä samaan, kuin kaupunki eli, mikäli venepaikka ja jäsenmaksu ei ole maksettu eräpäivään mennessä, se siirtyy seuraavalle ja jäsen siirtyy venepaikka jonon hännille. Venepaikkojahan löytyy Espoosta. Kivenlahdesta mm. siellä paikan perustamismaksu on 950 € ja Suomenojaltakin löytyy paikkoja, mutta Otsolahti on Otsolahti !

Seuraava murheen kryyni on talvisäilytys, jossa juostaan ympäri satamaa tarkastamassa kuka on maksanut ja sitten karhutaan ja karhutaan. Lasten kasvatuksessa pitää käyttää kuvainnollisesti keppiä ja porkkanaa.

On tullut mieleen, pitäisikö meidänkin lähteä samalle linjalle. Nyt n. 20 % jäsenistöstä työllistää keväisin ja syksyisin toimihenkilöitä vähintäin 1,5 kokonaista työviikkkoa, eikä se ole ollenkaan kivaa työtä, varinaisen työpäivän jälkeen. Edellinen taloudesta vastaava eli Jorma Björk kyllästyi, tähän ainaiseen vatulointiin. Tuskin seura haluaisi tuhlata vähiä rahoja, että ulkoistamme kaiken tämän ja kaikki tämä n 20 % jäsenistön välinpitämättömyyden takia.

Kiitos , että sain vuodattaa hiukan. Ei synkistytä , kuulun optimisteihin , jotka uskovat ihmiseen ja ihmisen mahdollisuusteen muuttua.

Kevät tule ja linnut alkavat laulaa ,maksut ovat tilillä ja vaha ja lakka alkavat tuoksua satamassa, voiko sen parempaa olla !!

 

  1. T. Maka Paalanen