Hieno 55.-veneilykesä on takana Tapiolan venekerho ry :llä Lämpöä riitti ja tuulet eivät vaivanneet moottoriveneilijöitä.

Hallituksen kausi 2018 on taputeltu 18.10.2018. Vuosi sitten lähdetiin erittäin kunnianhimoisilla tavoitteilla vuodelle 2018. Vanhat hyvin palvelleet nettisivut tulivat tiensä päähän. Bamche teki meille uudet sivut. Iso kiitos hänelle . Emmehän työtä tilatessa aavistaneet, että uusi tietosuojalaki olisi kuitenkin vaatinut meiltä uudet sivut. Pikku hiljaa porukka on omaksunut sivujen toiminnan. Ne tulevat jatkossa helpottamaan eri tilaisuuksiin ilmoittautumista ja informaation jakamista.

Satama-alueemme on freesattu upeaan kuntoon. Talkoilla heitettiin romua 2 vaihtolavallista ja ns. pukkiaitauksen aidat oikaistiin ja valtattiin. Trailerialue laitettiin uuteen uskoon . Kiitos tästä kaikille talkoolaisille ja satamakapteeneillemme Masi Kaltokarille ja Kalle Wiikille. Ovatkin, muuten aika jämäköitä äijiä pitämään järjestystä satamassa.

Tavoitteenamme oli saada huomattava määrä lisää venepaikkoja kaupungilta. Saimme runsaat kaksikymmentä paikkaa ja noin 30 uutta jäsentä. Iso haaste tulee olemaan pitämään kaikki n. 300 jäsentä tyytyväisinä ja aktivoituneina kerhon toimintaan. Tähän meillä täytyy olla lyhyen ja pitkän jänteen suunnitelmia. Veneilykoulutus nousee nopeasti ensimmäisenä mieleen. Vuosi sitten yritimme päästä mukaan Espoon merikoulun toimintaan. Se ei kuitenkaan onnistunut edes rahalla. Nyt olemme lähteneet jo suunnittelemaan yhteistyössä Haukilahden venekerhon sekä Otaniemen venekerhon kanssa yhteistä koulutusta. Uudistuksia on myös  tehtävä meillä vuosia tehtyyn ns. Snäcknäsin juniorileiriin. Olimme isossa osassa toteuttamassa leiriä eli Iida Björk. Kuitenkin kerhostamme osallistui 20 hengen leiriin 1 juniori. Eräs ajatus olisi kopioida vanha idea järjestää  junnuiltoja Otsolahdessa, jossa junnut pääsisivät opettelemaan veneilytaitoja. Näihin tarvitsemme toki kouluttajia.

Katsastustoiminnan aktivointi alkoi parisen vuotta sitten, kun se oli jotenkin jäänyt unohtumaan aika monelta. Nyt täytyy sanoa, että suurin osa jäsenistöstä on oivaltanut sen tärkeyden sekä vaivattomuuden. 2018 lähes 100 % jäsenistöstä on sen suorittanut. Kiitos J. Nyt törmäämme taas uuteen ongelmaan , nyt tarvittaisiinkin sitten 2-3 uutta katsastajaa . Halukkaat ilmoittautukaa katsastuspäällikkö Antti Saarniolle, pääsette tekemään arvokasta työtä veneilyturvallisuuden eteen.

Pääsimme viettämään elokuun lämmössä hienot 55-vuotisjuhlat omalla kerholla. Tunnelma oli hieno ja ilmeissä oli iloa ja ylpeyttä. Sakari Kukon bändi siivitti meidät upealle tuulelle ja varmaankin monelle tuli mieleen, että kyllä meillä on hienoa porukkaa !

Ympäristömme kehittyy valtavaa vauhtia. Kerholla meidän pitää olla silmät ja korvat auki ja aistittava kehittämiskohteita. Paljon hyviä vinkkejä tuli mielipidetiedustelusta. Seuraavat suuret kehittämiskohteet lienevät laiturit sekä kerhorakennuksen pienimuotoinen laajennus. Tavoitteena, olisi rakennuksen ympärivuotinen käyttö sekä pienen koulutus-/kokoustilan saaminen. Lisäksi vuonna 2019 Sateenkaari uusitaan ja siihen tulee kevyenliikenteen väylä sekä hidasteet ennen kerhoa. Lisäksi ns. pukkiaitauksen viereen pöheikköön tulee pieni matonpesupaikka. Tämä tarkoittaa, että ympäristö muuttuu edelleen.

Lopuksi täytyy kiittää jäsenistöä hallituksen puolesta hienosta vuodesta 2018 , jonka te olette mahdollistaneet. Uskon, että tätä positiivista kehityksen pyörää on vaikea pysäyttää tällä porukalla.

Kiitoksia

Maka Paalanen & hallitus