Tapiolasta ja Leppävaarasta piti tulla kauppaloita vuonna 1963 , mutta sitten tehtiinkin Espoon kauppala.

Tämähän oli tietenkin aivan pikku juttu verrattuna muutamaan kylänmieheen, jotka päättivät  1963 perustaa Tapiolan moottorivenekerhon. Eivät varmaankaan osanneet kuvitella kuinka upeaksi ja isoksi seura on kasvaa. Kerho kehittyi vahvan talkoo hengen voimalla ja yhteishenki oli kova. Olenkin pohtinut pääni puhki, mitä on tapahtunut seuratoiminnassa viimeisen 20 vuoden aikana, ei puhuta pelkästään venekerhoista vaan yleisesti seuroista. Talkoo-sana on alkaa olemaan hepreaa ihmisille . Olemmeko tottuneet saamaan kaiken helpoimman kautta eli mieluummin maksan hiukan, kuin tekisi hiukan omilla kätösillä oman seuran eteen töitä esim. 2-3 tuntia vuodessa. Tyly laskentakaava , jos edes puolet varsinaisista jäsenistä tekisi 2 tuntia talkoo töitä vuodessa seuran eteen tämä tarkoittaisi 200 tuntia , joka on työpäiviksi muutettuna n. 26 työpäivää. Kylläpä olisi kerho, laiturit  ja kerhon saari upeassa kunnossa. Uskallanpa väittää, että moni tapaisi uusia mukavia ihmisiä satamassa  ja ystävystyisi ja apua saisi aina  oman veneen kanssa tulevien ongelmien kanssa ( niitähän tuppaa olemaan ) . Voihan olla , että sitä saattaisi jopa olla ylpeä omien kätösten jäljestä, kun katselee omaa satamaa ja maalattuja seiniä ja aitoja.

Keilaniemessä on toinen ääri esimerkki , siellä ei tarvitse tehdä talkoita ja homma on tosi vaivatonta. Siellä ei paljon kaveria morjesteta , tullaan ja mennään ja maksetaan viulut. Onneksi meillä löytyy kerhosta vielä kourallinen ihmisiä, joka tekevät pyyteettömästi hommia jäsenten eteen, esim. katsastusmiehet , satamakapteenit, saari-isäntä ja osaltaan varmaankin hallituskin jotain sählää .

Katsoppas huomenna aamulla peiliin ja kysy itseltäsi onko minulla vuodessa 2 tuntia aikaa uhrata seuralle . Olen 100 %varma, että tulee hyvä mieli , kun on pari tuntia tehnyt talkoo hommia ja kuuma talkoomakkara höyryää grillillä ja juttu lentää. Tiedän, että meillä on tosi joviaaleja jäseniä, ei varmasti tule ikävää juttuja kuunnellessa. En haluaisi, että livumme kohti ns. ”laituri Oy-seuraa”, jossa maksetaan itsemme kipeäksi ulkopuolisille.

Meillä on niin upeita projekteja 5 vuoden tähtäimellä, että niiden eteen kannattaa uhrata se 2 tuntia vuodessa ( saa tehdä enemmänkin). Projekteilla tarkoitan kerhon omia laitureita, kerhorakennuksen laajennusta jne. Nyt kun otat itseäsi niskasta kiinni ja ilmoittaudut kevään talkoisiin, kun ilmoitus niistä tulee kerhon uusille sivuille, olet rakentamassa tätä hienoa 55 vuotiasta seuraa entistä hienommaksi. 55 – vuotisjuhlia vietämme kerholla elokuun 25. päivä iloisissa merkeissä. Niistä myöhemmin lisää .

Toivottavasti ei tullut liikaa paatosta !!

Kiitos ja Anteeksi

Maka Paalanen