Tapiolan puunenät ovat olleet vuonna 2019 taas vauhdissa. Kevät alkoi tiukan hionnan parissa Otsolahdesssa.

Koko Puunenä porukka on hitsautunut hyvin yhteen. Iloinen musiikki soi telttojen alta ja kova naurun rätkätys kuului pitkälle satamaan, joka kertoi, että hiontapölyä oli ilmassa.  Grillimakkaran tuoksu  leijaili satamassa . Tiedoksi Puunenien virallinen rantamakkara on "Huilin Tuhti" , saa K-Marketista! Kaikki ovat tervetulleita grillaamaan, kun haistat grillimakkaran. Voin taata , että hauskat jutut lentävät.

Tänä vuonna porukka panosti, ehkä vielä hiukan enemmän kuin normaalisti veneiden laittoon, sillä porukka oli lähdössä heinäkuun viimeisellä viikolla Kotkan puuvenemessuille näyttelemään veneitään. Tottakai porukalla oli yhteinen asuste eli Puunenä paidat, jotka aiheuttivat niin paljon ihastusta Kotkan satamassa, että niitä haluttiin ostaa meidän päältä, voi kunpa olisi kauppamies arvannut....

Kotkan puuvenemessut olivat samaan aikaan Meripäivien kanssa  ja kävijöitä riitti satamassa n. 7000-7500 henkeä, vaikka tilaisuus oli maksullinen. Tapiolan Puunenät kunnostautuivat hauskalla asenteellaan , eikä tiukkapipoisuudesta ollut merkkiäkään. Välillä soi kitara ( ei niin haikeasti ) ja laulu kaikui keskellä päivää Puunenien veneistä ja myös messuyleisö yhtyi välillä mukaan. Satamamme pieni hurmuri fiskari NOG ihastutti sielläkin kaikki ja oli varmasti kuvatuin vene. Viikinki joutui ikävä kyllä perumaan reissun ihan kalkkiviivoilla, mutta me muut yritimme paikata puuttuvan Viikingin panoksen. Teimme myös aktiivista jäsenhankintaa ja haaviin osui todella upea Chris Craft puuvene nimeltään m/y Whooper , joka tulee ensi kesäksi meidän kaikkien ihasteltavaksi Otsolahteen.

Suomen ehkä tunnetuin puuveneguru Esko Vahto ihastui Puunenien asenteeseen ja hyvä kuntoisiin veneisiimme. Kannattaa googlata Eskon saavutuksista netistä. Katsotaan, mikäli saisimme Eskon tuomaan Sikari veneen Otsolahteen elokuussa seuramme kesäjuhliin. Esko on tulossa marraskuun lopussa Puunenien järjestämään puuveneseminaariin kertoilemaan puuveneiden saloista ja luomaan meille intoa seuravalle keväälle veneiden kunnostukseen.

Sen verran hienoa oli  kesän Kotkan retki, että nyt on jo epävirallisesti päätetty järjestää Puunenien eskadeeri ensi kesänä tuntemattomaan kohteeseen.

Muistakaa, että Puunenät vastailevat auttavat mielellään, kun tulee "tenkka poo" veneen puuosien kanssa.

Kaikkille hyvää Joulun odotusta

Toivottavat Puunenät